Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

A Budapest Kártya már az Esernyősben is kapható

Az Esernyős turisztikai információs pontjában 2019. április végétől kapható a Főváros hivatalos turisztikai városkártyája, amelynek használatával számos szolgáltatás érhető el ingyenes vagy kedvezményes áron a Budapestre látogató turisták számára.

A szolgáltatáscsomag korlátlan utazást nyújt a tömegközlekedési eszközökön, amely jelentősen megkönnyíti a mozgást a városban. Emellett ingyenes belépést kínál a város több mint 20 múzeumába, egy gyógyfürdőjébe és 2 vezetett városnéző sétára is. A Budapest Kártyával ingyenesen elérhető szolgáltatások mellett, széleskörű gasztronómiai és kulturális kínálatot tesz kedvezményesen elérhetővé.

Kártyák 1, 2, 3 vagy több napra

A kártyák 24, 48, 72, 96 és 120 órás változatban kaphatók. Érvényességük kezdetét maga a turista határozza meg az induló dátum és óra kitöltésével. A legnépszerűbb típus a 72 órás a kártyák közül, éppen ezért ebből több változat is kapható. A felnőtteknek szóló kártya mellett létezik 72 órás Junior 18 év alattiaknak és 72 órás Plus. Utóbbi a többi típushoz képest még 4 extra ingyenes szolgáltatást tartalmaz. Ezek: a Budavári Sikló, reptéri transzfer, Legenda hajózás és fogyasztás a Molnár kürtőskalácsnál a Váci utcában. Ezekből a konstrukciókból mindenki megtalálhatja a szabadidejének, érdeklődésének leginkább megfelelő változatot.

Az Esernyős turisztikai információs pontjában mindegyik kártyatípus kapható. A megvásárolt kártyák mellé egy információs kiadványt is kapnak a vásárlók, amely a kártya használatáról és a kedvezményeket nyújtó vállalkozásokról tartalmaz részletes leírást (fényképek, cím, nyitvatartási idő, belépők és kedvezmények).

Külföldi vendégeknek kiváló ajándék

Bár a helyi lakosok számára a III. kerületben működő múzeumok látogatása ingyenes, vidéki és külföldi vendégeik vagy más kerületekben élő barátaik részére is tökéletes ajándék lehet a Budapest Kártya akár Budapest, akár Óbuda-Békásmegyer értékeinek közös felfedezéséhez.

Óbudai elfogadóhelyek

Számos óbudai helyszín és attrakció is szerepel a Budapest Kártya kínálatában, egyszeri ingyenes belépést biztosítva a kártya tulajdonosának. Ezek az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Vasarely Múzeum, az Óbudai Múzeum és a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Csodák Palotája.

 

Ingyenes Látnivaló Múzeum