Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Túrabakancsra fel – erdei séták mindenkinek

 Óbuda abban a szerencsés helyzetben van, hogy szó szerint egy karnyújtásnyira fekszik a természettől. Akinek kedve támad kicsit kiszakadni a város zajából és nyüzsgéséből, az pillanatok alatt eljuthat az erdőbe, ahol változatos kiránduló útvonalak várják.

A Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködve 10 különböző túrát állítottunk össze, amelyek végigvezetnek a III. kerület legérdekesebb természeti szépségein és látnivalóin. Ezek különböző nehézségi fokú és időtartamú rövidebb-hosszabb kirándulásokra adnak lehetőséget, így biztosan mindenki megtalálja köztük a kedvének, korának, kondíciójának megfelelőt.

 1. A föld alól a Kiscelli-parkba

 1. A Hármashatár-hegy arcai

 1. A Kevélyek gerincútja

 1. Csúcsduplázás a Hármashatár-hegy körül

 1. Kő kövön – földtörténeti séta a Róka-hegy sziklaudvaraiban

 1. Óbudáról a solymári Szarkavárhoz

 1. Óbudáról a Szép-völgybe a Hármashatár-hegyen keresztül

 1. Rövid erdei séta a Mátyás-hegyről a Kőtarajra

 1. Séta az Óbudai-szigeten

 1. Végig a Guckler Károly út erdei sétányán

Túrabakancsra fel, irány az erdő!

Tippek:

 • Egy-egy kiadós túra után jól esik beülni valahová és kinyújtóztatni fáradt tagjainkat, nem beszélve arról, hogy a kirándulás után meg is éhezik az ember. A kerület vendéglátóhelyei közül itt lehet válogatni.
 • Kirándulni mindig lehet. Vagyis, a természet minden évszakban különböző szépségeket rejt, érdemes többször ellátogatni ugyanarra az ösvényre, és megcsodálni az ébredő, virágzó vagy épp búcsúzó természet szépségeit, nem beszélve a havas táj varázsáról.