Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Várostörténeti séták Óbudán

Ajánlott sétaútvonalainkkal – Római utakon, Szobortúra Óbudán, Múzeumról múzeumra – bárki nekivághat akár önállóan is, hogy felfedezze Óbuda rejtett titkait.

Aki azonban inkább profikra bízná magát, annak ajánljuk figyelmébe az Óbudai Múzeum szervezett tematikus városnéző sétáit. Ezeken az alkalmakon a múzeumban dolgozó muzeológusok, régészek, történészek kalauzolják végig az érdeklődőket Óbuda egy-egy kisebb területén, vagyis igazi, bennfentes információkat, történeteket hallhatunk e városrész látnivalóiról és a benne élő emberekről.

Rejtőzködő templomok és a Zichy-kastély titkai, barokk emlékek és a paneldzsungel születésekor lerombolt ódon kisváros mementói vagy épp az eltűnt kiskocsmák és Krúdy Gyula utolsó éveinek nyomába szegődhet bárki ezekkel a különleges szellemi kalandokat ígérő sétákon. Több mint tíz féle sétából lehet választani, amelyekről bővebb információt a múzeum honlapján kapnak az érdeklődők.

Tipp:

Évente több alkalommal, mint például a Múzeumok Éjszakája, a Kulturális Örökség Napjai vagy a Budapest 100 eseményei idején, a múzeum ingyenes sétákat is szervez, illetve tárlatvezetéseket is, amelyeken előzetes regisztrációval lehet részt venni. A legfrissebb információk ezekről a túrákról az Óbudai Múzeum, valamint a Goldberger Textilipari Gyűjtemény Facebook oldalain követhetők figyelemmel.