Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Nyitnak az óbudai múzeumok

Jó hírünk van! 🙂 A napokban szinte az összes óbudai múzeum, gyűjtemény és galéria újranyitja kapuit. Összefoglaljuk, hová és hogyan látogathattok ezentúl.

Aquincumi Múzeum

Június 20-tól ismét teljes egészében látogatható a múzeum!

2020. június 20-tól teljes egészében látogatható az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a kiállító- és a védőépületek, valamint a Symphorus Mithraeum és a Festőház ismét megnyitják kapuikat! Megszűnnek a látogatási idősávok, a Fürdő Múzeumban és a Hercules Villában is a szokásos nyitvatartási rend lép érvénybe.

Jegyek a múzeum pénztárában is kaphatók, egyelőre csak bankkártyás, illetve SZÉP kártyás fizetést tudnak elfogadni, készpénzzel nem lehet fizetni.

 

Kassák Múzeum

Június 24-től újra nyitva a Kassák Múzeum.

Sokunknak nagyon hiányzik már a műalkotásokkal való közvetlen találkozás élménye, ezért Mattis Teutsch – Avantgárd és konstruktív realizmus című kiállítást egészen nyár végéig meghosszabbítják!

Aki a karantén előtt nem jutott el a Kassákba, vagy csak jobban elmélyedne a témában és a kiállított festmények apró részleteiben, mielőtt élőben is megnézné, annak különösen ajánlják, hogy lépjen be a múzeum virtuális kiállítóterébe, ami ITT nyílik!

Természetesen a Kassák Múzeum dolgozói is igyekeznek mindent megtenni a látogatók és a kollégák egészségének megóvása érdekében, ezért járványhelyzetre való tekintettel a kiállítóterekben maszk viselésére és a megfelelő távolság betartására kérnek mindenkit.

 

Kiscelli Múzeum

3!3!3 Július 3-án, 3 hónap után, 3 időszaki kiállítással nyit újra a Kiscelli Múzeum!

A múzeum kérései a látogatók felé:

  • használják érkezéskor a bejárathoz kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítőt
  • amennyiben a jegypénztárnál tartózkodik látogató, az ajtón kívül várakozzanak
  • részesítsék előnyben az érintésmentes fizetési lehetőséget
  • tartsanak 1,5-2 méteres távolságot a kiállítások látogatása során

A múzeum az alábbiakat biztosítja a látogatói számára:

  • folyamatos takarítást és fertőtlenítést az épület közönségforgalmi helyiségeiben
  • érintésmentes fizetési lehetőség a múzeum jegypénztárában és a shopban
  • igény esetén eldobható maszk biztosítása

 

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

2020. július 1-től a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum állandó- és időszaki kiállításai ismét a megszokott nyitvatartási rendben látogathatók.

Néhány fontos információ a látogatáshoz:

  • A múzeum bejáratánál és az intézmény több pontján elérhetők kézfertőtlenítők.
  • A múzeum tereiben arcmaszk viselése javasolt, amennyiben a látogatónál nincs ilyen, a recepciónál megvásárolhatja.
  • A látogatás során kérik a biztonságos távolság betartását (1,5 méter).
  • A recepción készpénzes és kártyás fizetés is lehetséges, de javasolják a bankkártya használatát.
  • A múzeum épületében egyszerre maximum 100 fő tartózkodhat, az ezen felül érkező látogatóknak előfordulhat, hogy várakozniuk kell belépés előtt.

Csoportokat (10-30 fő között, esetleges csoportbontással) kizárólag előzetes bejelentkezés alapján tudnak fogadni. Ennek hiányában a múzeumi terek telítettségétől függően tudnak csoportok belépni a múzeumba. Kérik, hogy a látogatást megelőzően minimum egy héttel jelezzék a csoport érkezését a 36 1 375 6249-es telefonszámon, vagy az mkvm@iif.hu e-mail címen!

 

Óbudai Múzeum & Goldberger Textilipari Gyűjtemény

Az Óbuda helytörténeti gyűjteményét és történelmét bemutató múzeum örömmel értesíti a közönséget, hogy az Óbudai Múzeum állandó és időszaki kiállításai a Fő téren, valamint a Goldberger Textilipari Gyűjtemény a Lajos utcában 2020. június 25-től ismét a megszokott rendben, korlátozás nélkül látogathatók.

A látogatás során kérjük a maszk viselését és a biztonságos távolság betartását. Kézfertőtlenítő a múzeum több pontján elérhető. Óbudai lakosok továbbra is ingyenesen látogathatják kiállításainkat. Az újranyitást követően a nyárra számos programmal, tárlatvezetéssel, városi sétával, napközis táborokkal készülnek, naprakész információk a honlapon és a Facebook oldalon.

 

Tipp:

Többet megtudhattok az óbudai kiállítóhelyekről Múzeumról múzeumra ajánlónkból.

 

blog Kiállítás Múzeum nyitás Óbuda Óbudai múzeumok