Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

1033 Budapest, Fő tér 2.

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző macskaköves Fő téren található a III. kerületiek egyik kedvenc találkozóhelye, az Esernyős, amely nevét a szomszédságában álló szoborcsoportról kapta. Varga Imre alkotásai a Várakozók, a négy nőalakot ábrázoló alkotást azonban mindenki csak Esernyős szobroknak hívja.

Vendéglátás

Az Esernyős Kávézó világos pörkölésű kávé különlegességeivel, tavasztól őszig terasszal várja a kávék szerelmeseit. A napernyők árnyékában lehetőség van egy hűsítő jegeskávé, szendvicsek és sütemények elfogyasztására. A barátságos belső terekben egész évben pezsgő kulturális élet zajlik, amibe nyaranta a gyönyörűen felújított, árnyékos belső udvar is bekapcsolódik egy-egy zenei vagy színházi program erejéig. Az ipari műemlékből átalakított Gázlámpa Kioszk Budapest legkisebb szabadtéri kávézója, amelynek különleges, szinte már mediterrán hangulatát leginkább nyáron élvezhetjük, de az adventi időszakban is érdemes ide ellátogatni.

Fedezd fel Óbudát!

Óbuda felfedezéséhez remek kiindulópont, az Esernyős Kávézóban működő Turisztikai Információs Pont, ahol több nyelven beszélő információs kollégák várják a belföldi és a külföldi turistákat a kerületet bemutató ingyenes magyar és angol nyelvű turisztikai kiadványokkal, térképpel és hasznos információkkal. Ugyanitt működik az Óbuda Shop is, amelynek kínálatában óbudai kötődésű ajándéktárgyak, művészeti albumok és ismeretterjesztő könyvek, képeslapok kaphatók.

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓ

A fennálló járványhelyzetre való tekintettel z információs pont szolgáltatásai, köztük a személyes tájékoztatás határozatlan ideig szünetel, de az ingyenes kiadványok továbbra is elérhetők a Kávézóban.

Az Esernyős központi fekvésének köszönhetően ideális pihenőhely a Szentendrére vagy a Dunakanyarba induló vagy onnan érkező kerékpárosoknak csakúgy, mint azoknak, akik Óbudát szeretnék két keréken felfedezni.

Képzőművészet

Az Esernyős Galéria a kortárs alkotók és a helyi művészeti élet legjobb darabjait mutatja be tárlatain, a Szindbád Szerdákon pedig feledhetetlen koncertekkel és zenés irodalmi különlegességekkel találkozhat a közönség. Nyaranta az évszakhoz hangolt változatos zenei programok – Esernyős Live teraszkoncertek és Nyugtával DJ a napot – várják a látogatókat az Esernyős belső udvarán, teraszán, valamint a Gázlámpa Kioszknál a Fő téren.

És sok minden más

Az Esernyős sokszínűségét mutatja, hogy itt működik a helyi coworkereket segítő Szindbád Közösségi Iroda is.

Érdekesség:

Ideális pihenőhely a kerékpárosoknak Szentendre felé vagy felől az EuroVelo 6 kerékpárúton, az Esernyős Kávézóban perui bio specialty kávé is kapható.

Nyitvatartás

Kávézó:

hétfő – péntek 8.00-20.00
szombat 10.00-20.00

Turisztikai Információs Pont, Jegyiroda és Óbuda Shop

A járványhelyzet miatt az információs pont 2020 második félévében előreláthatólag zárva tart.

Esernyős Galéria

hétfő – vasárnap: 10.00-20.00

Gázlámpa Kioszk

szezonálisan, szerda-vasárnap: 12.00-20.00

Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytér recepció

hétfő – péntek: 9.00-17.00

Akadálymentesített Állatbarát Bankkártyás fizetés Bicikliút Egész évben nyitva Gazdaságos Gyerekbarát Óbuda Szabadtéri Terasz WiFi