Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Vasarely Múzeum Budapest

1033. Budapest, Szentlélek tér 6.

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK

A Vasarely Múzeum tájékoztatása szerint 2021. augusztus 16-november 30. között felújítási munkák zajlanak a múzeumban.

Amíg a múzeum zárva tart, érdemes figyelemmel kísérni a honlapot és a Facebook-oldalukat, ahol a felújítás alatt is sok érdekességet osztanak meg az érdeklődőkkel.

A nyitás pontos idejéről szintén a múzeum honlapján fognak hírt adni.

A VASARELY MÚZEUMRÓL

Az óbudai Zichy-kastély épületében 1987-ben nyitotta meg kapuit a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma. A gyűjteményt az idén 110 éve, 1906. április 9-én született művész a nyolcvanas évek elején adományozta a magyar államnak, aki Vásárhelyi Győző néven Pécsett látta meg a napvilágot, de a későbbiekben Victor Vasarelyként vált világhírű festőművésszé. A nonfiguratív képzőművészeti irányzat kiemelkedő képviselője, a Guggenheim, valamint Sao Paulo-i biennále fődíjjal büszkélkedő festő mintegy 400 alkotást ajándékozott Magyarországnak.

Az egyedi és sokszorosított alkotást tartalmazó kollekció teljes áttekintést nyújt a művész életművéről a korai, még Magyarországon készült akadémikus rajzoktól és reklámgrafikáktól a hatvanas–hetvenes évekből származó op-art művekig és plasztikai munkákig. Az épület teljes körű felújítási munkák után 2017 júniusában nyílt újra, a gyűjtemény új állandó kiállítással bővült, amely új megvilágításba helyezi Victor Vasarely életművét.

A múzeum rendszeresen helyet ad különböző – kinetikus, geometrikus, színelméleti és média-művészeti – problémákra reflektáló kortárs időszaki tárlatoknak.

 

Nyitvatartás

Kedd–vasárnap 10:00–17:45 (Belépés 17:15-ig)

Shop nyitva tartása: kedd-vasárnap 10:00-17:45

Jegyárak

Teljes árú jegy: 1.400 Ft / fő

50% kedvezmény: 700 Ft / fő (26 éves korig, ill. 62 éves kortól)

Az aktuális jegyárakról, tárlatvezetési díjakról és további kedvezményekről, kérjük, tájékozódjon a múzeum honlapján.

Akadálymentesített Bankkártyás fizetés Egész évben nyitva Kiállítás Kortárs Kultúra Múzeum WiFi