Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

1036 Budapest, Korona tér 1.

A múzeum 2011-ben költözött Óbudára. Kiállításaival tökéletesen illeszkedik mind századelős Krúdy-negyed hangulatához, mind a 21. század legmodernebb elvárásaihoz. Igazi családi élményt nyújt, amiben keveredik a felhőtlen szórakozás és játszva tanulás. Interaktív technikai eszközök és korhűen berendezett enteriőrök segítenek elképzelni a kereskedelem, a vendéglátóipar és az idegenforgalom 19-20. századi történetét.

A „Nekem soha nem volt otthonom…” című tárlat Krúdy Gyula egykori lakásának két szobájában mutatja be az író budapesti lakóhelyeit és a korabeli vendéglátást. „A jó kalmár a világ jótevője” – Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből című kiállítás a vásárokat, szatócs- és szakboltokat, az áruházak világát és a szocialista kereskedelem történetét mutatja be. A „Vendéget látni, vendégnek lenni” kiállítás a hazai vendéglátás és idegenforgalom történetének 19-20. századi időszakát szemlélteti. Része még egy polgári lakás konyhával, kamrával, ebédlővel. A hivatásos vendéglátás intézményei: a cukrászdák, kávéházak, éttermek és szállodák bemutatása mellett a fürdőkultúra és turizmus is ismertetésre kerül.

Az állandó kiállítások mellett rendszeresek az időszaki tárlatok, fotó- és képzőművészeti kamarakiállítások. A Kultea keretében rendezett színházi előadások, koncertek és borestek mellett családi napok, és színes múzeumpedagógiai programkínálat várja a látogatókat.

Érdekesség:

A múzeum igazgatójával, Kiss Imrével készült interjú az Óbudai Anzikszban, aki a szó legnemesebb értelmében egy igazi vendéglátó.

https://obudaianziksz.hu/iden-leszek-hatvan-a-muzeum-meg-otven-ez-utobbi-a-fontosabb/

Nyitvatartás

Kedd-vasárnap 10.00 – 18.00

Az aktuális nyitva tartásról, kérjük, tájékozódjon a múzeum honlapján.

Jegyárak

FELNŐTT:  1000 Ft

DIÁK (6 év felett és 26 év alatt): 500 Ft

NYUGDÍJAS (62 év felett és 70 év alatt): 500 Ft

Legalább két 18 év alatti személyt kísérő közeli hozzátartozó: 500 Ft

CSALÁDI (két felnőtt és legfeljebb három 6-18 év közötti gyermek): 2000 Ft

TÁMOGATÓI JEGY (pl. olyan szakmai dolgozók részére, akik nem tagjai közgyűjteményi szakmai szervezetnek): 200 Ft

Az aktuális jegyárakról és kedvezményekről, kérjük, tájékozódjon a múzeum honlapján.

Bankkártyás fizetés Családi program Egész évben nyitva Gazdaságos Gyerekbarát Óbuda Interaktív Kiállítás Kultúra Múzeum WiFi