Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Fedezd fel Óbudát két keréken is

FEDEZD FEL ÓBUDÁT KÉT KERÉKEN IS!

Az elmúlt hetekben, hónapokban a biciklizés trendibbé vált, mint valaha. Városszerte folyamatosan bővülnek a kerékpárosok lehetőségei, új biciklisávok, a kerékpárosok részére megnyitott útszakaszok, rakpart útvonalak nyílnak meg.

Óbuda mindig is remek terep volt mind a városi, mind a hegyi kerékpárosok számára.

Ezért is ajánljuk figyelmetekbe a Magyar Kerékpárosklub által készített új VÁROSI BRINGAKÖRÖK térképet, amely itt érhető el.

Természetesen több óbudai útvonal is szerepel rajta, hiszen a Duna budai oldalán futó kerékpárút, az Eurovelo 6 részeként még mindig a legnépszerűbb útvonal a bringások körében.

Kerekezhetünk a Hajógyári-szigeten, a Római-parton, vagy Újpesttől egészen Ürömig Óbudán át, a sportosabbak pedig Budakalászon keresztül Szentendréig vagy a Dunakanyar távolabbi részeire is kalandozhatnak.

Nem csak a Kerékpárosklub, de a BKK is nagyon praktikus ingyenes térképet készített a budapesti kerékpározáshoz, ami az Esernyős Kávézóban is beszerezhető, de akár le is lehet tölteni innen.

Az sem gond, ha nincs saját bicikli otthon, a Szentélek tértől két perc sétára található Berguson Kerékpárkölcsönző a hét minden napján várja a bringázni vágyókat jól felszerelt kerékpárokkal és kiegészítőkkel.

PJ

Borítókép forrása: Magyar Kerékpárosklub

 

 

 

Ajánló Bicikliút blog Kerékpár térkép