Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Újabb 5+1 adventi tipp Óbudán

Színes és izgalmas programokkal itt a harmadik adventi hétvége Óbudán. Lássuk, mit kínál a harmadik kerület a következő napokra a látogatóknak.

 

1. Irány a Fő tér

Szalóki Ági, Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint

December 14-én szombaton négy órakor kezdődik Szalóki Ági gyermekeknek szóló karácsonyváró gyermekkoncertje, amelyen négy gyermekalbumáról válogatott dalokat hoz el a közönségnek. A Gingalló, a Libegő és a Cipity Lőrinc biztosan felhangzik majd rajongói örömére!

Szombat este nyolctól fél tízig pedig Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertje vasárnap a Makám együttes szórakoztatja majd a közönséget.

A programokon túl most is vár mindenkit az ingyenes jégpálya, a faházakban karácsonyi ajándékokat lehet vásárolni és finomabbnál finomabb ételeket és tucatnyi változatban elkészített forralt bort, forró csokit, teát kóstolni.

2. Adventi családi nap az Óbudai Múzeumban

December 15-én vasárnap 10-13 között rengeteg játékkal, jókedvvel várják a kisgyermekes családokat adventi programjukra, ahol a kiállítások bevonásával körbejárják az ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat, szokásokat, a gyerekek pedig elkészíthetik egyedi karácsonyi díszeiket. Regisztrálni itt lehet: szundi.anett@obudaimuzeum.hu vagy 1/250-1020.

Aki nem fér be a programokra, ne szomorodjon el, a múzeum kiállításai minden adventi hétvégén ingyenesen látogathatók!

3. Ünnepre hangol az Óbudai Társaskör

Karácsony a Mozart Klubban – a gyerekek játszanak címmel most szombaton ismét a gyerekeket várja az Óbudai Társaskör.

Megszólal majd Mozart C-dúr szonátájának (KV. 309) első tétele, melyben a francia gyerekdal Hull a pelyhes fehér hó szöveggel idéződik föl a magyar gyerekek számára. A klubra összegyűlő gyerekek tarsolyukban hoznak szép dallamokat, amit szívesen eljátszanak társaiknak, szüleiknek, nagyszüleiknek. A hangszer lehet bármi: gitár, zongora, hegedű, furulya, hárfa vagy akár trombita, kürt, sőt fagott! Ha már a klubot egy fagottművész vezeti. Bátor vállalkozó énekesek előadhatják kedvenc karácsonyi dalukat, nem kell félniük, nem maradnak egyedül, a decemberi Mozart Klubon hagyomány a közös éneklés.

Belépőjegy felnőtteknek: 500 Ft, gyermekeknek és diákoknak: 300 Ft

Facebook esemény itt.

Vasárnap este az Óbudai Kamarazenekar adventi hangversenye hallható hét órától fél tízig, közreműködik: Bódiss Miklós gordonkán, vezényel Gazda Péter. A műsorban hallható lesz:

Elgar: Szerenád, op. 20.

Haydn: C-dúr gordonkaverseny, Hob. VIIb:1.

Haydn: C-dúr (Medve) Szimfónia, No.82, Hob. I:82

Belépőjegy: 800 Ft

Facebook esemény itt.

4. Karácsonykor is csupa csoda a CSOPA

December 14-15-én ismét várja a gyerekeket és szüleiket a Csodák Palotája Manóműhelye, vagyis az ünnepváró kreatív kézműves és kísérletkuckó a Csopa manókkal.

December 15-én vasárnap 11 órától pedig lesz Puttyonykaland, ünnepváró manós mesejáték az Öveges teremben. Ebben a tudományos mesejátékban igazi ünnepi hangulatban érezhetik magukat a gyerekek. Egy csodálatos történet keretében megtudhatják, mi történt Mikulás puttonyával, hogy honnan kérnek segítséget a manók, ha baj van, kicsoda Csopánka vagy Sziporka Mikrobájt és mire való egyáltalán a “folyton fortyogó, durrogó, csikorgó”.

A Manóműhely foglalkozás Csopa belépőjeggyel látogatható, a Puttyonykaland mesejáték ára 500 Ft/fő Csopa belépőjegy váltása mellett.

5. Az Esernyős mindig jó választás

Az Esernyősben év végén is kitart a jó hangulat és a remek programok. Ezen a hétvégén is lesz Óbudai Design Piknik, karácsonyi különkiadás, a Szindbád Rendezvénytérben, ahol vasárnap délután a Printcikli nyomdával mindenki kinyomtathatja saját karácsonyi üdvözlőlapjait. De a lustábbaknak vagy a kevésbé kreatívaknak sem kell aggódniuk, őket várja az Óbuda Shop kínálata a kávézóban, ahol óbudai grafikával készült képeslapok, bélyegek, mécsestartók, sőt még karácsonyfára akasztható fehér és piros gömbök is várják gazdájukat.

Itt lehet bennük gyönyörködni. 

+1 Még tart a Visit Óbuda Facebook oldalán a Haiku Óbuda pályázat!

Van egy szép élményed, emléked Óbudáról? Ismersz egy jó helyet, amit másnak is érdemes lenne felfedezni a kerületben? Írd meg nekünk egy haiku (3 soros japán vers) formájában. A legjobbak a Nap Haikuja címet és akár ajándékot is kaphatnak.

Részletek itt. 

PJ

Advent Advent Óbudán blog Esernyős Karácsony Programok