Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Óbudai Nyár 2019

Beköszöntött a nyár, ami azt jelenti, hogy újra megtelnek Óbuda utcái élettel, ugyanis jövő héten elkezdődik az Óbudai Nyár című programsorozat. A 18 helyszínen zajló fesztivál alatt, június 14. és augusztus 31. között sokféle esemény lesz, zenével, színházzal, kiállítással, mozival vagyis lesz minden, ami kultúra.

A programsorozat központi helyszíne most is a Fő tér lesz, ahol  júniusban és júliusban szinte minden pénteken vagy szombaton ingyenes koncertekkel várják a látogatókat.

Íme a Fő téri programok:

JÚNIUS 14. 19:00

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Hagyományosan az Óbudai Nyár rendezvénysorozat nyitó programja. Vezényel: Hámori Máté, Liszt Ferenc-díjas karmester A műsorban elhangzik: Liszt: Les preludes Bartók: Magyar képek Erkel: Hunyadi nyitány Brahms: Magyar táncok 1, 5, 6, 10, Kodály: Galántai táncok

JÚNIUS 21. 19:00

Jamie Winchester & Hrutka Róbert – Wood & Strings

Két kiváló muzsikus, Jamie Winchester és Hrutka Róbert dalai a Mendelssohn Kamarazenekar kíséretében.

JÚNIUS 28. 19:00

Óbudai Danubia Zenekar – TV vs. Mozi ­– a nagy filmzene párbaj

Hans Zimmer: Batman – A sötét lovag Shigeru Umebayashi: Szerelemre hangolva – Yumeyi témája Hidas Frigyes: Minikoncert – Szomszédok főcímzene Elton John: Lion king – Can you feel the love tonight Hacsaturján: Spartacus balettzene-részlet az Onedin család főcímzenéje Klaus Badelt: A karib tenger kalózai Ramin Djawadi: Game of thrones főcímzene

JÚNIUS 29. 19:00

Like a Rolling Stone

Az elmúlt 50 év legnagyobb világslágerei a Beat korszaktól a 90-es évekig. A Like a Rolling Stone produkció Bob Dylan azonos című daláról kapta nevét, nem véletlenül: Dylantől kezdve Joplinon, Hendrixen és a Beatlesen keresztül Lenny Kravitzig a BONUS TRACK zenekarral és vendégeikkel érintjük a rocktörténet fontosabb állomásait.

 

2019. JÚLIUS

JÚLIUS 05. 19:00

Örömzene – Orosz Zoltán és barátai

Francia sanzon, orosz cigánydal, argentin tangó, a Balkán páratlan ritmikai világa, világzene, jazz, filmzene és magyar népdal – megannyi zenei stílus egy koncerten, a magyar zenei élet kiemelkedő előadóinak fergeteges előadásában, mely minden alkalommal egy rendkívüli energiájú örömzenéléssé alakul, magával ragadva zenészt, s közönséget egyaránt.

JÚLIUS 13. 19:00

Paris Combo (FR)

Két évtizednyi, a világot Sydney-től San Franciscón és Berlinen át egészen Pekingig átívelő, fergeteges koncertsorozattal a háta mögött a Paris Combo egyedi hangzású zenéje Óbudán: az elbűvölő énekesnő, Belle du Berry, és a zenekar vidám, a cigány jazz, kabaré, francia pop elemeit, és a latin és közel-keleti hangulatot ötvöző zenéje.

JÚLIUS 19. 19:00

A soul szerelmesei

A koncerttel a tavaly elhunyt Aretha Franklinre, a „soul királynőjére” emlékezünk. Az esten elhangzanak a soul műfajának legismertebb dalai Bódy Magdi, Koós Réka és Majsai Gábor előadásában a S11 Ensemble zenekar kíséretével.

JÚLIUS 26. 19:00

Quadro Nuevo (DE)

Quadro Nuevo – Európa válasza az argentin tangóra Az arab zene, a balkáni szving, a balladák, a merész improvizációk, a régi európai dallamok és a mediterrán könnyedség kavalkádjából született ez a vidám, sokszínű zene. Mulo Francel – szaxofon/klarinét D.D. Lowka – akusztikus basszus/ütőhangszerek Andreas Hinterseher – harmonika/ vibrandoneon Evelyn Huber – hárfa/cimbalom