Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Kassák Múzeum

1033 Budapest, Fő tér 1.

A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléjaként 1976. november 26. óta működik.

A Kassák Múzeum a magyar avantgárd sokoldalú és kiemelkedő alakja, Kassák Lajos (1887 – 1967) tárgyi és szellemi hagyatékát őrzi. A gyűjtemény tudományos igényű feldolgozása mellett a múzeum kiállításokat rendez, konferenciákat és előadásokat szervez, tudományos kutatásokban vesz részt, valamint múzeumpedagógiai programot működtet. Célja, hogy e feladatok magas szintű ellátásával a régióban zajló Kassák kutatások számon tartott helyszínévé és a nemzetközi avantgárd és modernizmus-kutatás szereplőjévé lépjen elő.

A múzeum néhány évvel ezelőtt tereiben és koncepciójában is megújult. Új arculatával 2012-ben a világ legjelentősebb dizájn díjai közül kettőt is elnyert (red dot: communication design és Good Design). Az állandó kiállításban Kassák Lajos életét nagy hatású folyóiratai mentén ismerheti meg a közönség. A múzeum időszaki kiállításain az avantgárd és a modernizmus művészetét történeti, kulturális, társadalmi kontextusba helyezve mutatja be. A kiállításokat a témához kapcsolódó előadássorozatok valamint családi és gyerekprogramok kísérik. Az általános- és középiskolások változatos, az avantgárdot képzőművészeti és irodalmi szempontból is megismertető foglalkozásokra jelentkezhetnek be.

Érdekesség:

Az Óbudai Anzikszban több cikk is jelent már meg az író munkásságáról és a Zichy kastélyban található szellemi műhelyről. „Aki nem ismeri Kassákot, és rákeres a neten, a wikipédia szócikkében számtalan meghatározást talál: költő, politikus, festő, író, újságíró, szerkesztő, műfordító is volt. Kassák sokoldalú és főként eredeti gondolkodású művészfigurája a magyar művészetnek…” Az állandó kiállítást bemutató beszélgetés Sasvári Edit igazgatóval itt olvasható teljes terjedelmében. https://obudaianziksz.hu/keresztben-atusztam-az-ido-folyasat/

Nyitvatartás

Szerda – vasárnap: 10.00–17.00

A belépőjegyet 16.45-ig lehet megvásárolni.

A múzeum zárva az alábbi napokon:

január 1-2.

május 1.

augusztus 20.

október 23.

november 1.

december 27-31.

Hétfői vagy keddi napra eső munkaszüneti napok vagy ünnepnapok alkalmával a múzeum zárva tart.

Az aktuális nyitva tartásról, kérjük, tájékozódjon a múzeum honlapján.

Jegyárak

Teljes árú belépőjegy: 800 Ft

Kedvezményes árú belépőjegy: 400 Ft

Az aktuális jegyárakról, tárlatvezetési díjakról és konkrét kedvezményekről, kérjük, tájékozódjon a múzeum honlapján.

Egész évben nyitva Gazdaságos Kiállítás Kortárs Kultúra Múzeum