Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Ismét nyitva a Berguson Kerékpárkölcsönző

Nyakunkon a tavasz, a hosszú tél után végre biciklire ülhetünk, akár hétvégi kikapcsolódás gyanánt, akár azért, hogy a metrókocsi helyett a napsütésben tekerjünk munkába. Aki saját bicikli híján úgy érzi, erre nincs lehetősége, egy percig se búsuljon, március 1-én ugyanis ismét megnyitotta kapuit a Berguson Kerékpárkölcsönző, melynek kimondott célja Óbuda polgárainak munkába való eljutásának megkönnyítése, a gépjárműforgalom csökkentése, a kerékpározás, ezáltal pedig az egészséges életmód népszerűsítése mind a kerület lakói, mind az ide látogatók körében.

A kerékpárok bérlésére egészen október végéig a hét minden napján lehetőség nyílik a Szentlélek tértől vagy a Fő tértől 2 perc sétára, a Laktanya utca 1/B szám alatt, hétköznaponként 7 és 19 óra, hétvégente pedig 9 és 19 óra között.

A kölcsönzőből érdemes egyenesen betérni a Fő téri Esernyős Kávézóba, ahol nem csak budapesti biciklis térképet találunk, de március 27-étől kezdve bringás reggelin is részt vehetünk, ekkor indul ugyanis a Bike & Breakfast szezon, melynek keretein belül minden hónap utolsó péntekén friss péksüteménnyel, gyümölcslével és minőségi kávéval várják a szervezők mindazokat, akik biciklivel indulnak útnak.

Természetesen egész évben lehet számítani különféle kerékpáros programokra, városnézésekre, vezetett biciklitúrákra Óbudán, így érdemes figyelemmel kísérni a programkínálatot!

SZJ

Berguson Bicikliút Bike&Breakfast Kerékpár Óbuda Tavasz