Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Hétvégi programajánló

Boldog új évet kívánunk mindenkinek,

2020 első programajánlójával jelentkezik a Visit Óbuda.

Hang-varázskastély

Az Óbudai Társaskörben január 11-én szombaton 11 órától a Hang-varázskastély – a Liszt Ferenc Kamarazenekar gyerekkoncert-sorozata következő állomásán „Tánc, tánc, tánc, bál a kastélyban” címmel Simon Izabella vezetésével együtt szövik, fonják, kerekítik a történetet, meséből mesébe lépegetve. A népmesék és a népzene világából indulva a kastélyban rendezett bálon át a csodás, mesebeli lények elvarázsolt zenei birodalmába jutnak a vendégek.

Részletek az eseménynél: https://www.facebook.com/events/381082792728442/

Robotinvázió

Innen néhány saroknyira, az AKG-ban egész szombaton (január 11.) vár a Jövő iskolája – FLL robotdöntő és családi innováció kiállítás, ahol egy helyre gyűjtik napjaink legmodernebb technológiát, és kiderül az is, hogy kik a legjobb 10 és 16 év alatti robotprogramozók. Immár két korosztály is megmérettetik majd a várhatóan több ezer fős látogatóközönség előtt.

Ami biztosan lesz:
– FIRST LEGO League Budapesti regionális döntő
– FIRST LEGO League Junior Budapesti regionális döntő
– Robotszumó
– LEGO élménykiállítás
– Robotinvázió
– Workshopok kifejezetten gyerekeknek

A belépés mindenki számára ingyenes!

Részletek itt: https://www.facebook.com/events/2381428568742501/

Színház, szerelem

A Baltazár Színház kétségtelenül nem csak Óbuda, de egész Budapest egyik legkülönlegesebb színháza. Decemberben mutatták be legújabb darabjukat Pitypang/Por címmel, amely ezen a hétvégén (illetve februárban és márciusban még 3-3 alkalommal) lesz látható.

A Por című friss bemutató egy korábbi előadás, a Pitypang folytatása, így egy színházi estén két harmincperces előadást láthat majd a közönség, egy szünettel. A Pitypang metaforikus, lírai nyelven beszél a szerelemről, magyar költők verseinek és a színészek saját gondolatainak felhasználásával. Ezzel a finom, pasztell és idilli világgal száll vitába az este második részében a Por. Vörös István drámája éles kritikát fogalmaz meg a harmónia iránti olthatatlan vágyunkról, önmagunkról és a színházról magáról is.

„A Por című előadásunk kérdésfeltevések sorozata. Arra keressük a választ, hogy mit nevezünk szépnek, és mi ad értelmet az alkotásnak vagy a mindennapjainknak.”

Jegyek itt: jegy.hu/program/pitypangpor-111077

Underground Óbudán

Újabb izgalmas helyszín nyílik Óbudán: Magyarország legkisebb Undeground rendezvény helyszíne ami az ikonikus egykori harisnyagyár alagsorában fedezhető fel mostantól megtelik elektronikus zenével. Az évet Bernathy Zsiga nyitja, aki az analóg szintetizátoraival, effektpadokkal és egyéb elektronikai berendezésekkel fog elkalauzolni a techno világába. Látványos LIVE előadása teljesen egyedülálló. Minden fellépés más és más, nincs két ugyanolyan produkció. Az est további részében a MAF csapatából Jäger, Sunny és Zerogee lesz majd hallható.

Részletek az eseménynél: https://www.facebook.com/events/2194091754025000/

PJ

Ezentúl is rendszeresen jelentkezünk óbudai programokkal, felfedezésre váró helyszínek, attrakciók bemutatásával, tudjátok, 2020-ban is Visit Óbuda!

blog gyerekprogram Színház underground