Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Finisszázsmaraton: Ragyogj!

Az öltözködés életünk megkerülhetetlen része, nem pusztán praktikus (és valljuk be, megkövetelt) megoldás, de a kommunikáció egy alapvető eszköze is. Az, amit a köznapi értelemben ruhák alatt értünk a jéghegy csúcsa mindössze, a divat és az alkalmi öltözet magasfoka már ennél sokkal látványosabb, összetettebb – gyakran szó szerint káprázatos.

Külön izgalmas megfigyelni azt, hogy a különféle alkalmakkor viselt ruhadarabok hogyan tükrözik a társadalmi és életmódbeli változásokat. Ezt a témát dolgozza fel és prezentálja elképesztően látványos módon a Kiscelli Múzeum templomterében megrendezett divattörténeti kiállítás, mely Ragyogj! néven már október óta látogatható, s mely most utolsó napjaihoz érkezett.

A Ragyogj! – Divat és Csillogás kiállítás március 15-ig látogatható, a nagy érdeklődésre tekintettel azonban az utolsó három napon meghosszabbított nyitva tartással és különleges tárlatvezetésekkel várja a múzeum a látogatókat.

Március 10-én lehetőség nyílik találkozni olyan kortárs magyar tervezőkkel, akik a kiállításon megjelentek egy vagy akár több alkotásukkal.

Az eseményről bővebb információ és regisztráció itt.

Március 14-én tartja Szatmári Judit Anna utolsó, kurátori tárlatvezetését a kiállításban.

Részletek itt találhatók.

A kiállítás zárása épp nemzeti ünnepünk napjára, március 15-re esik. Ezen a napon Csorba László történész, egyetemi tanár, a Nemzeti Múzeum egykori igazgatója tart rendhagyó tárlatvezetést, melynek során a reformkorra, a kiállításban bemutatott reformkori öltözékekre helyeződik a hangsúly.

Regisztráció itt.

 

Aki eddig nem tette, annak mindenképp ajánljuk ezt az igazán rendhagyó kiállítást. Gyöngyökből, flitterekből, csillogásból garantáltan nem lesz hiány!

 

SZJ

Divat Finisszázs Kiállítás Kiscelli Kultúra Óbuda Ragyogj Textilgyűjtemény