Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

1033 Budapest, Fő tér 2.

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK!

 

A járványveszély miatt március közepétől bizonytalan ideig az Esernyős kávézó és az InfoPont zárva tart.

A Visit Óbuda Facebook oldalán (www.facebook.com/visitobuda/) folyamatosan hírt adunk az online elérhető tartalmakról, élő közvetítésekről.

A változásokat itt a honlapon és a Facebook oldalunkon is folyamatosan jelezzük látogatóinknak.

Tartsanak velünk ebben a nehéz időszakban is, fedezzék fel velünk Óbudát – OTTHONRÓL is!

 

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző macskaköves Fő téren található a III. kerületiek egyik kedvenc találkozóhelye, az Esernyős, amely nevét a szomszédságában álló szoborcsoportról kapta. Varga Imre alkotásai a Várakozók, a négy nőalakot ábrázoló alkotást azonban mindenki csak Esernyős szobroknak hívja.

Az Esernyős Kávézó világos pörkölésű kávé különlegességeivel, tavasztól őszig terasszal várja a kávék szerelmeseit. A napernyők árnyékában nem csak az Esernyős Kávézó, de a Gázlámpa Kioszk körül is lehetőség van egy hűsítő jegeskávé, szendvicsek és sütemények elfogyasztására. A barátságos belső terekben egész évben pezsgő kulturális élet zajlik, amibe nyaranta a gyönyörűen felújított, árnyékos belső udvar is bekapcsolódik egy-egy zenei program erejéig. Az ipari műemlékből átalakított Gázlámpa Kioszk Budapest legkisebb szabadtéri kávézója, amelynek különleges, szinte már mediterrán hangulatát leginkább nyáron élvezhetjük, de az adventi időszakban is érdemes ide ellátogatni.

Óbuda felfedezéséhez remek kiindulópont, az Esernyős Kávézóban működő Turisztikai Információs Pont, ahol több nyelven beszélő információs kollégák várják a belföldi és a külföldi turistákat a kerületet bemutató ingyenes magyar és angol nyelvű turisztikai kiadványokkal, térképpel és hasznos információkkal. Ugyanitt működik az Óbuda Shop is, amelynek kínálatában óbudai kötődésű ajándéktárgyak, művészeti albumok és ismeretterjesztő könyvek, képeslapok kaphatók.

Az Esernyős központi fekvésének köszönhetően ideális pihenőhely a Szentendrére vagy a Dunakanyarba induló vagy onnan érkező kerékpárosoknak csakúgy, mint azoknak, akik Óbudát szeretnék két keréken felfedezni.

Az Esernyős Galéria a kortárs alkotók és a helyi művészeti élet legjobb darabjait mutatja be tárlatain, a Szindbád Szerdákon pedig feledhetetlen koncertekkel és zenés irodalmi különlegességekkel találkozhat a közönség. Nyaranta az évszakhoz hangolt változatos zenei programok – Warm up Udvar (WuU), Esernyős Live teraszkoncertek és Nyugtával DJ a napot, utóbbi kettő ingyenesen – várja a látogatókat az Esernyős belső udvarán, teraszán, valamint a Gázlámpa Kioszknál a Fő téren.

Az Esernyős sokszínűségét mutatja, hogy itt működik a helyi coworkereket segítő Szindbád Közösségi Iroda is.

Érdekesség:

Ideális pihenőhely a kerékpárosoknak Szentendre felé vagy felől az EuroVelo 6 kerékpárúton, az Esernyős Kávézó számára az egyik legjobb hazai pörkölő, a 42 készít saját blend kávét.

Nyitvatartás

Kávézó:

hétfő – péntek 8.00-22.00
szombat 10.00-22.00
vasárnap 10.00-15.00

Turisztikai Információs Pont, Jegyiroda és Óbuda Shop

hétfő-péntek: 10.00-18.00
Program napokon az utolsó program kezdete után fél óráig.

Esernyős Galéria

hétfő – vasárnap: 10.00-20.00
vasárnap: 10.00-15.00

Gázlámpa Kioszk

szezonálisan, kedd-vasárnap: 12.00-20.00

Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytér recepció

hétfő – péntek: 9.00-17.00

Akadálymentesített Állatbarát Bankkártyás fizetés Bicikliút Egész évben nyitva Gazdaságos Gyerekbarát Óbuda Szabadtéri Terasz WiFi