Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

1033 Budapest, Fő tér 2.

Óbuda szívében, a békebeli hangulatot máig őrző macskaköves Fő téren található a III. kerületiek egyik kedvenc találkozóhelye, az Esernyős, amely nevét a szomszédságában álló szoborcsoportról kapta. Varga Imre alkotásai a Várakozók, a négy nőalakot ábrázoló alkotást azonban mindenki csak Esernyős szobroknak hívja.

Az Esernyős Kávézó világos pörkölésű kávé különlegességeivel, tavasztól őszig terasszal várja a kávék szerelmeseit. A napernyők árnyékában nem csak az Esernyős Kávézó, de a Gázlámpa Kioszk körül is lehetőség van egy hűsítő jegeskávé, szendvicsek és sütemények elfogyasztására. A barátságos belső terekben egész évben pezsgő kulturális élet zajlik, amibe nyaranta a gyönyörűen felújított, árnyékos belső udvar is bekapcsolódik egy-egy zenei program erejéig. Az ipari műemlékből átalakított Gázlámpa Kioszk Budapest legkisebb szabadtéri kávézója, amelynek különleges, szinte már mediterrán hangulatát leginkább nyáron élvezhetjük, de az adventi időszakban is érdemes ide ellátogatni.

Óbuda felfedezéséhez remek kiindulópont, az Esernyős Kávézóban működő Turisztikai Információs Pont, ahol több nyelven beszélő információs kollégák várják a belföldi és a külföldi turistákat a kerületet bemutató ingyenes magyar és angol nyelvű turisztikai kiadványokkal, térképpel és hasznos információkkal. Ugyanitt működik az Óbuda Shop is, amelynek kínálatában óbudai kötődésű ajándéktárgyak, művészeti albumok és ismeretterjesztő könyvek, képeslapok kaphatók.

Az Esernyős központi fekvésének köszönhetően ideális pihenőhely a Szentendrére vagy a Dunakanyarba induló vagy onnan érkező kerékpárosoknak csakúgy, mint azoknak, akik Óbudát szeretnék két keréken felfedezni.

Az Esernyős Galéria a kortárs alkotók és a helyi művészeti élet legjobb darabjait mutatja be tárlatain, a Szindbád Szerdákon pedig feledhetetlen koncertekkel és zenés irodalmi különlegességekkel találkozhat a közönség.

Az Esernyős sokszínűségét mutatja, hogy itt működik a helyi coworkereket segítő Szindbád Közösségi Iroda is.

Érdekesség:

Ideális pihenőhely a kerékpárosoknak Szentendre felé vagy felől az EuroVelo 6 kerékpárúton, az Esernyős Kávézó számára az egyik legjobb hazai pörkölő, a 42 készít saját blend kávét.

Nyitvatartás

Kávézó:

hétfő – péntek 8.00-22.00
szombat 10.00-22.00
vasárnap 10.00-15.00

Turisztikai Információs Pont, Jegyiroda és Óbuda Shop

hétfő: 9.00-17.00
kedd – péntek: 09.00-21.00
szombat: 10.00-16.00

Figyelem! Nyári nyitvatartás 2019 augusztusban

hétfő-szerda, péntek: 10.00-18.00

csütörtök: 10.00-21.00

Esernyős Galéria

hétfő – vasárnap: 10.00-20.00
vasárnap: 10.00-15.00

Gázlámpa Kioszk

szezonálisan, kedd-vasárnap: 12.00-20.00

Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytér recepció

hétfő – péntek: 9.00-17.00

Akadálymentesített Állatbarát Bankkártyás fizetés Bicikliút Egész évben nyitva Gazdaságos Gyerekbarát Óbuda Szabadtéri Terasz WiFi