Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Óbudai Nyár

Jó időben mindenki szeret kimozdulni, szórakozni, erre Budapest számos lehetőséget kínál egész nyáron. Az immár hagyományosnak tekinthető Óbudai Nyár rendezvénysorozat tökéletesen illeszkedik a főváros sokszínű szabadidős kínálatához, és évről-évre az izgalmas és minőségi kikapcsolódás lehetőségét ígéri.

Nagyszabású koncertek, intim hangulatú kamara-előadások, mulatságos színpadi darabok és helytörténeti érdekességek – mindez megtalálható a programok színes palettáján.

Kiállítóterek, múzeumok, közterek, összesen több mint egy tucat színhely ad otthont és lehetőséget az alkotások, előadások bemutatására. Az óbudaiak által jól ismert helyszínek a távolabbról érkezők számára mindezeken túl egyfajta áttekintést is adnak, felvillantva néhány olyan pontot, amely Óbudát a helyiek mellett a turisták számára is vonzóvá teszi.

Az Óbudai Nyár rendezvényeit a III. kerület számos helyszínén is élvezhetik a látogatók. A nagy, ingyenes koncerteknek a macskaköves Fő tér ad otthont általában péntek esténként. További helyszínek a budapestiek körében népszerű Kobuci Kert, a színvonalas kulturális és komolyzenei programokat felvonultató Óbudai Társaskör, valamint az Óbudai Platán Könyvtár is, csakúgy, mint az Esernyős Információs, Turisztikai és Kulturális Pont, amely könnyűzenei koncertekkel, kiállításokkal vesz részt az Óbudai Nyárban, Információs Pontként pedig segít eligazodni a sok kerületi program között. Részt vesznek a programban Óbuda múzeumai is, ahol az állandó és időszaki kiállítások mellett koncertekkel, színházzal és egyéb kulturális rendezvényekkel színesítik az Óbudai Nyár programját. Nem csak a Fő tér környékén élvezhetik a programokat a szórakozni vágyó vendégek, a Békásmegyeri Közösségi Ház udvara, a Csobánka tér és a 3K, vagyis a Kaszásdűlői Kulturális Központ is remek programokkal szórakoztatja ebben az időszakban az odalátogató közönséget.

Állatbarát Gyerekbarát Óbuda Koncert Kultúra Múzeum Nyár Szabadtéri Színház Zene