Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Floralia

Budapest, Szentendrei út 135.

Óbudán senki sem lepődik meg, ha májusban az utcán sétálva Aquincum környékén római ruhába öltözött embereket, napernyős hölgyeket vagy akár harci díszben vonuló férfiakat lát az utcán, esetleg a buszon vagy a polgári amfiteátrum melletti HÉV megállóban találkozik velük.

Mielőtt valamilyen időutazásra gyanakodnának, eláruljuk: minden évben ilyen tájban a római kor legkedveltebb ünnepe, a Floralia, vagyis a tavaszünnep elevenedik meg az Aquincumi Múzeum falain belül és kívül.

Floralia, vagyis a tavasz ünnepe, amelyet az ókori rómaiak Flora istennő tiszteletére tartottak, aki a tavasz és a virágok istene volt. Erre az alkalomra az egész múzeum virágba borul, a virágkötők római stílusú kompozícióikkal díszítik fel a múzeumot és a régészeti parkot.

A Floralia idején az érdeklődőket két napon keresztül szabadtéri színházi előadások, valamint Ókort idéző életmód és kézműves bemutatók várják, emellett a hagyományőrző programokon betekintést nyerhetnek a római katonák, gladiátorok, germán- és kelta harcosok életébe is. A játékos kedvű látogatók számára lehetőség nyílik egy interaktív kalandtúrára, amely során egy aquincumi rejtélyt tudnak megoldani, miközben felfedezik a romterületet és a hagyományőrző csapatok táborait.

A további részletekről és az évi aktuális programról a múzeum honlapján lehet tájékozódni.

 

Nyitvatartás

A programok az Aquincumi Múzeum nyitvatartási idejében zajlanak.

Jegyárak

Felnőtt jegy: 1.900 Ft/fő

Diák/nyugdíjas jegy: 850 Ft/fő

Ifjúsági jegy (3-6 év): 300 Ft/fő

Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyermek): 4.200 Ft/család

Családbarát Fesztivál Gyerekbarát Óbuda Hagyományőrző Interaktív Kultúra Múzeum Szabadtéri Színház Tavasz