Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Advent Óbudán

Fő tér, Szentlélek tér, Csobánka tér

Decemberben, az advent idején, már testben és lélekben is készülnek az emberek a karácsonyra, városszerte találhatunk kisebb-nagyobb ünnepi vásárokat és hozzájuk kapcsolódó adventi programokat.

Nincs ez másképp Óbudán sem: a századelős hangulatot máig őrző macskaköves Fő téren és a Szentlélek téren egész Budapest egyik legszebb karácsonyi vásárát csodálhatjuk meg.

A Fő tér közepét kivilágított jégpálya díszíti, amely ingyenesen várja a korcsolyázni vágyó gyerekeket és felnőtteket. Körülötte kézműves standok kínálják igényes portékáikat, a Gasztrosétányon pedig minden ízlésnek akad valami kóstolni való finomság. A forralt bor, kürtős kalács és kenyérlángos elengedhetetlen kellékei az adventi vásárnak. A karácsonyi vásár egyik látványossága a Hello Wood által készített egyedi karácsonyfa, amit kívül és belül is megcsodálhatunk.

A Fő téri vásár advent első hétvégéjétől egészen december 23-ig minden nap várja a látogatókat, akik az adventi hétvégéken péntektől vasárnapig színvonalas zenei produkciókat és az ünnepre hangoló előadásokat láthatnak.

A karácsonyt várva Óbuda több pontján is feldíszítik decemberben a tereket. Nem csak a Fő téren, de a Csobánka téren is van ilyenkor jégpálya és feldíszített karácsonyfa.

Az ízlésesen kivilágított terek és utcák, a Fő tér feldíszített ablakainak különleges hangulata rabul ejtő látvány, aki egyszer személyesen átélte az Advent Óbudán varázsát, biztosan visszatér ide.

Advent Gasztronómia Gyerekbarát Óbuda Ingyenes Jégpálya Karácsony Koncert Kultúra Szabadtéri Tél