Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Óbudai Társaskör

1036 Budapest, Kiskorona utca 7.

Az Árpád híd tövében régi óbudai hangulatot idéz a Korona tér, Kiskorona utca, Mókus utca által határolt tömb.  Az 1988-as átadás óta az Óbudai Társaskör épülete, kertje, minden szeglete kínálja a lehetőséget, hogy életteli események: koncertek, zenés irodalmi estek, kiállítások teremtsenek alkalmat a társas összejövetelre. Akik idejárnak, ismerik egymást, és várják az élményt, amelyet ez a hely ad.

A koncertélet legjelesebb kamarazenekarai: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok mellett egy fiatal formáció, az Anima Musicae Kamarazenekar is itt tartja próbáit. Ide kötődik az  Óbudai Kamarazenekar is. Mellettük jól megfér a Budapest Ragtime Band.
A zene folyamatos jelenléte mellett a társművészetek találkozása is sok éve nyújt örömteli élményt: művészeti szalonok keretében a vers, a próza épp oly otthonos, mint az élőzene a felolvasó-színházi esteken.

Az Óbudai Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő, valamint a Mókus Sörkert és Étterem Krúdy-negyed néven a kulturális mellett gasztronómiai élményt is kínál. Ebben az épületegyüttesben kapott otthont, és csatlakozott a Krúdy-hagyományhoz az Óbudai Népzenei Iskola.
Az Óbudai Társaskör bensőséges hangulatú kertjében gazdag kulturális  programokat kínál az Óbudai Nyár című rendezvény. Az Óbudai Társaskör Galériát progresszív kiállítóhelyek között tartják számon a kortárs képzőművészet iránt érdeklődők.

Virtuális séta

 

Nyitvatartás

Pénztár nyitvatartás: hétfő-vasárnap 9-19

A ház nyitvatartása a programhoz illeszkedve.

Akadálymentesített Aszfaltút Bankkártyás fizetés Egész évben nyitva Gazdaságos Gyerekbarát Óbuda Szabadtéri WiFi