Óbuda-Békásmegyer hivatalos turisztikai oldala

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

A budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a Csillaghegyi strand a legnagyobb. Tiszta, langyos vizén kívül változatos domborzati viszonyaival, ősfás parkjával is kitűnik a fővárosi strandok közül. A fákkal sűrűn beültetett, erdőszerű részek váltakoznak teraszosan kialakított napozóterületekkel. A sportolni vágyókat focipálya és fitnesspark is várja a medencék mellett, amely természetes ásványvízzel van feltöltve. A régóta működő kültéri medencék mellett 2018. október 31-én adták át Budapest legújabb fürdőjeként, a nevében is megújult Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt.

A megújult, immár egész évben látogatható fürdőben minden korosztály megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. A sportolni vágyókat 25×33 méteres versenymedence, az úszásoktatásra jelentkezőket  pedig 10×12 méteres tanmedence várja.

Az épület mellett egy kétpályás, egész évben használható csúszdapark is létesült.

A fürdő wellness részlegében 3, különböző hőfokú élményelemekkel ellátott medence került kialakításra, a vendégek egy különleges lebegő 36 fokos inox élménymedencéből csodálhatják a környezetet, amely a panorámás külső teraszon található.

A szaunavilágban helyet kapott egy aroma szauna, ördög szauna, gőzkamra, panorámás finn szauna, dézsás só fürdő, bioszauna, hideg- és meleg vizes merülő medencével.

A vendégek részére 120 férőhelyes ingyenes parkoló áll rendelkezésre.

 

Érdekesség:

A Római strand után a Csillaghegyi a főváros legrégebbi strandja. A Csillaghegyi strand területének közvetlen környezetét már a rómaiak is hasznosították: a régészeti feltárások ugyan a források római kori használatát egyelőre nem igazolták, de a szomszédságából (Pusztakúti út) egy villagazdaság maradványai, illetve temetkezések is előkerültek. Nevét később az Árpádok korában, a környék népe közt élő rege szerint azért kapta, mert Árpád, a honfoglaló, itt a közelben nyugossza örök álmát.

Dr. Hankó Vilmos és Schafarzik Ferenc műegyetemi tanár szerint vize ugyanaz, mint a budai (Császár, Lukács, Király, stb.) fürdők vize s ezekkel közös vízmedencéből származik. Főként kalcium és magnézium hidrokarbonátot tartalmaznak e források, melyek télen – nyáron 23 °C-os hőmérséklettel természetes törésen fakadnak fel.

Nyitvatartás

Sport zóna: minden nap 6 és 20 óra között

Wellness, gyermekvilág, szaunavilág: minden nap 10 és 20 óra között

Csúszdák: hétvégén 10 és 18 óra között

Jegyárak

Felnőtt                             hétköznap: 2600 Ft, hétvége: 2900 Ft

Nyugdíjas, diák            hétköznap: 2000 Ft, hétvége: 2300 Ft

 

A részletes jegyárakról, kiegészítő szolgáltatások díjairól és további kedvezményekről, kérjük, tájékozódjon a fürdő honlapján.

Bankkártyás fizetés Egész évben nyitva Gyerekbarát Óbuda Szabadidő Szabadtéri